Pagini

sâmbătă, 28 martie 2015

Din ce se compune gazonul sintetic

Dupa cum bine se stie, gazonul sintetic este o suprafata din fibra textila si latex, in care sunt infipte fire de iarba din polietilena si polipropilena.


Polietilena  este o substanta solida, de culoare alba , care contine in structura sa o hidrocarbura saturata-parafina. Proprietetile sale termice, o recomanda : se inmoaie in jurul temperaturii de 115 grade Celsius si se descompune la temperatura de 300 de grade Celsius si devine casant la -25 de grade Celsius, temperaturi neintalnite in tara noastra , asadar gazonul sintetic nu are cum sa fie afectat de vreme . La polipropilena, lucrurile stau cam la fel . Punctul de topire este intre 160 si 165°C.

Polietilena se imparte in functie de presiune in doua categorii:

    inalta
    joasa

In cazul gazoanelor, aveam de a face cu cea de presiune joasa. Avantajele ei sunt elasticitatea mea buna, transparenta si punctul de inmuiere care este mai ridicat . Gazonul sintetic care contine polipropilena , permite un spatiu mai mare de umplere cu nisip si granule de cauciuc , asta ducand la o usurare a alergarii si , in plus, o rezistenta mai mare a gazonului sintetic.

suprafata din polietilena


In alegerea acestuia, trebuie luata in considerare si utilizarea sa. In primul rand, daca sunteti interesat de gazonul sintetic pentru un teren de fotbal sau de tenis, cel mai recomandat este cel cu polipropilena. In cazul in care doriti sa va amenajati curtea interioara , este de preferat cel din nylon.

Preturile la gazonul sintetic difera , sunt si mai ieftine si mai scumpe, dar in functie de asta, vine si calitatea. Exista firme care acorda o garantie de pana la 10 ani la gazonul sintetic, ceea ce presupune o fabricare dupa cele mai inalte standarde si cea mai buna calitate.

Asadar, daca va doriti o amenajare cu gazon sintetic, mai intai cititi si informati-va , pentru a face alegerea cea mai buna pentru dorinta dumneavostra, iar pretul sa nu fie niciodata un impediment in fata calitatii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu