Pagini

sâmbătă, 14 martie 2015

Sfaturi de intretinere a gazonului sintetic

Intretinerea unui gazon artificial nu se ridica nici pe departe nivelul costurilor si a timpului alocat intretinerii unei suprafete normale. Haideti sa nu le numim procedee de intretinere ci mai degraba, tertipuri pentru a mentine starea la gazonul artificial in parametri de functionare ireprosabili. Astfel, va veti putea maximiza durata de folosinta a terenului, ajungand la o perioada de pana la 6 ani.


Perierea firelor este esentiala pentru stabilitatea terenului. Astfel, terenul va ramane la un stadiu de aplatizare ridicat si nu va fi afectata fluenta jocului (precizia paselor)

Curatati cu o grebla cu dinti din otel orice obiect considerat rest menajer sau care ar putea fi adus de vant. Ne referim aici la ambalaje, crengi, gume de mestecat, mucuri de tigara, etc.



Evitati ca perierea si aplatizarea sa se efectueze cu utilaje obisnuite. Eventualele scurgeri de combustibili pot afecta firele de iarba. Totusi, exista cateva unelte special concepute pentru a va ajuta sa apaltizati si sa aerati suprafata. Discutati cu furnizorul daca va poate asigura aceste instrumente speciale.

Greutatea utilajelor pe care eventual le-ati utiliza in intretinerea terenului ar putea cauza denivelari la nivelul suprafetei. Totusi, multe dintre terenuri rezista unor vehicule, in special tractoare, cu greutatea de pana la 750 de kg.

In cazul in care aveti in dotare un astfel de utiliaj trebuie sa urmati aceste instrucutiuni cu privire la manevrarea acestuia pe teren: evitati accelerarea sau franarea brusca, miscati volanul doar atunci cand va aflati in miscare, deplasati-va cu viteza mica si foarte important, asigurati-va ca anvelopele utilajului se afla la o presiune joasa.

In speranta ca aceste sfaturi vor conduce catre o mai buna utilizare a terenului sintetic, incheiem prin a va spune ca un gazon artificial se intretine cu mare grija si atentie, daca vreti sa-I pastrati integritatea si perfecta aplatizare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu