Pagini

joi, 12 martie 2015

Gazon artificial - o alternativa ecologica

In zilele noastre, ecologistii din intreaga lume si nu numai cauta solutii pentru a reduce poluarea si a crea tot mai multe spatii verzi in speranta crearii unui mediu cat mai sanatos pentru semeni. Spatiile verzi si reducerea poluarii reprezinta  mare problema pentru orice tara dezvoltata sau in curs de dezvoltare a carei pondere a populatiei este concentrata in mare parte in zonele urbane.


Ca orice proiect de investitie si amenajare, reducerea poluarii si crearea unor locuri in care sa respiri aer curat, necesita investitii. Ati crede, probabil, ca acest lucru nu reprezinta o problema pentru oficialitatile locale care administreaza bugetul. Stim cu totii ca traim vremuri in care, chiar si cei care au la dispozitie ceva resurse financiare, se gandesc de doua sau de mai multe ori inainte sa investeasca intr-un proiect. Acestia analizeaza costurile si cauta cea mai buna solutie din punct de vedere financiar si care are un impact pozitiv asupra populatiei.

gazon ecologic


Amenajarile cu gazon artificial in parcuri si alte spatii publice nu mai reprezinta o utopie. Acestea sunt din ce in ce mai frecvent intalnite, in marile parcuri din orase, in parcarea galeriilor comerciale, ale ansamblurilor rezidentiale, hoteluri, pensiuni si lista poate continua.

Gazonul artificial prezinta in primul rand, avantaje economice: odata investit in amenajarea unui asemenea gazon, nu mai trebuie sa va faceti griji pentru intretinerea sa, prin urmare, costurile aferente mentenantei sunt eliminate. Nu mai este nevoie de irigatii, reinsamantare, protejare impotriva daunatorilor, bani cheltuiti pentru indepartarea vegetatiei nedorite. In plus, rezistivitatea in timp si la conditii meteo dificile este cu mult mai buna.

Noi nu spunem ca amenajarile cu gazon artificial rezolva problemele de mediu ale planetei. Dar cu siguranta putem afirma ca este o solutie din avantajoasa din punct de vedere economic, de calitate. Este o investitie de lunga durata in beneficial comunitatii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu