Pagini

miercuri, 1 aprilie 2015

Dotarea unui teren de sport cu suprafata sintetica

Dupa construirea unui teren cu suprafata sintetica, trebuie sa va orientati atentia catre dotarea acestuia. Spre deosebire de gazonul sintetic instalat intr-o curte sau pe o peluza, care nu necesita dotari, terenurile de sport necesita o atentie sporita privind dotarile care tin de protectia, atat a jucatorilor cat si a persoanelor aflata in apropierea acestor terenuri.

Astfel trebuie sa luati in considerare imprejmuirea terenului de sport atat pe partile laterale cat si partea superioara a acestuia daca este cazul.

Acest lucru se poate realiza cu plase de protectie sintetice de diferite dimensiuni, luand in calcul sporturile practicate pe terenul respectiv.



Astfel daca ati instalat o suprafata artificiala dedicata fotbalului atunci este suficient sa dotati terenul de sport cu o plasa de protectie cu ochiuri mai mari; in cazul in care ati optat pentru un gazon sintetic multisport, pe care se poate practica si tenis atunci trebuie sa luati in considerare marimea redusa a mingii utilizate in joc, astfel imprejmuirea terenului de sport trebuie realizata utilizand plasa de protectie cu ochiuri mai mici pentru a preveni trecerea mingii de spatiul de joc. Imprejmuind un teren cu o plasa de protectie sintetica veti reusi sa imbunatati si calitatea jocului, eliminand frustrarile jucatorilor atunci cand mingea trebuie recuperata de pe spatiile invecinate terenului de sport; in acelasi timp veti proteja persoanele (mai ales copiii) sau obiectele (de ex. Masinile) aflate in apropierea terenului de sport.

In functie de sportul practicat pe terenul de sport acesta trebuie dotat si cu accesorii pentru sporturile respective. Astfel, in cazul in care pe terenul de sport se practica fotbal atunci trebuie sa aveti in vedere dotarea acestuia cu porti de fotbal echipate cu plase de protectie cu rezistenta sporita. In cazul practicarii tenisului trebuie sa echipati terenul de sport cu un fileu specific practicarii acestui sport. Si in acest caz trebuie sa aveti in vedere achizitionarea unui produs de calitate superioara.

Un alt aspect important care trebuie luat in considerare cand vine vorba de dotarea unui teren de sport este acela de a pune la dispozitia jucatorilor un vestiar echipat cu dotarile necesare. Uneori, lipsa unui vestiar poate deveni neplacuta pentru jucatori pentru ca acestia sunt nevoiti sa-si schimbe echipamentul sportiv cu cel de strada pe terenul de sport.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu