Pagini

joi, 12 martie 2015

Despre fotbal si gazon sintetic

Despre fotbal stim cu totii cate ceva. Ne dam cu totii parerea asupra unor lurcruri ce tin de pregatirea unui joc, de modul lui de abordare, etc.


Foarte important este si in ce conditii pregatim acest joc. In ultimii ani, echipele care nu au putut asigura conditii optime de pregatire nu au avut rezultate in competitiile in care joaca. Desigur, valoarea sportiva conteaza si ea intr-o proportie insemnata, insa o echipa bine pregatita fizic si tactic va avea, cu timpul, o constanta in ceea ce priveste rezultatele pozitive.



Nu vreau sa dezbat in acest articol lucruri legate de bucataria interna a unei echipe. Aici tine de antrenor si de componentii vestiarului. Eu ma adresez in acest caz patronilor de echipe, indiferent de nivel, administratorilor de cluburi sportive, profesorilor de la scolile de fotbal din toata tara, etc.

Vreau sa va vorbesc despre avantajele instalarii unor terenuri cu gazon sintetic. Este vorba de o investitie minima in comparatie cu beneficiile pe care le puteti obtine. Un gazon artificial este mult mai rezistent in cazul capriciilor vremii, fie ca vorbim de soare puternic, ploi sau zapada abundenta. Gazonul artificial pentru fotbal, datorita proprietatilor sale, este o suprafata mai rapida decat un gazon natural, neafectand traiectoria mingii, neputandu-se crea denivelari carora sa le provoace jucatorilor accidentari nedorite.

Astfel, odata cu achizitionarea a cel putin un teren de fotbal din gazon sintetic veti face o economie in cadrul bugetului clubului, in sensul ca odata investit acesti bani, nu veti mai da altii pe intretinere; asigurati un loc propice de antrenament sportivilor, indiferent ca sunt juniori sau seniori, creati premisele obtinerii performantei sportive, a dezvoltarii si afisarii calitatilor jucatorilor pe o suprafata mai rezistenta, dar cu aceleasi proprietati ca un teren normal. Sfatul meu este sa apelati cu incredere la aceasta solutie, deoarece este una dintre putinele situatii win-win.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu