Pagini

duminică, 8 martie 2015

Amenajarea unui gazon artificial

Desi ar parea un lucru suficient de banal, instalarea unui gazon artificial nu este deloc asa. Ar fi poate asemanator cu punerea unei mochete pe o suprafata, dar intinderea acestuia pe locul unde va fi terenul de joc implica o serie de procese care nu pot fi realizate decat de o echipa pregatita si cu uneltele necesare.


Unii fabricanti de gazoane artificiale prefera sa ofere covorul cu liniile terenului deja trasate, dar sunt altii care lasa la alegerea clientului, culoarea, tipul, grosimea, etc. a tipului de linie ce va fi trasata pe gazon.

In prima faza suprafata pe care urmeaza sa fie aplicat gazonul trebuie sa fie foarte bine nivelata, cel mai indicat fiind turnarea unei placi de beton lasându-se o serie de risturi pentru cazul în care betonul se contracta, evitandus-se astfel craparea si distrugerea intregii suprafeti de joc. Dar daca se aplica direct pe pamant trebuie sa fim atenti la pietre sau alte obiecte care ar putea taia sau strapunge gazonul artificial. Odata ce locul pe care va fi pus gazonul artifical este pregatit se pune la un capat al acestia rola de gazon si se defasoara pe suprafata. Se stabilesc marginile exterioare în timp ce in interior se întoarce 30 de cm pe toata lungimea si se aplica banda de lipire. Apoi adezivul se aplica pe marginile covoarelor, de o parte si de alta a benzii de lipire, permitandu-se o eroare de 0,5 cm.



Dupa efectuarea acestei operatiuni pana la aceperiarea intregii arii ce se de dorea a fi amenajata ca spatiu de joc, se trece la tasarea lipiturilor cu greutati asezate de-a lungul zonelor lipte sau se plimba pe suprafata amenajata timp de 10-20 de minute la pas. Urmeaza umplerea gazonului artificial cu granule de nisip si cauciuc, dar inainte de aceasta trebuie periat. Dupa presurarea granulelor mai este indicata o periere.

Pentru o amenajare cu gazon artificial decorativ, vizitati site-ul nostru: http://www.gazonartificial.ro/produse/gazon-artificial-decorativ.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu