Pagini

duminică, 22 martie 2015

Gazonul sintetic pentru fotbal

Recent s-a trecut la partajarea pe tipuri de sport a fabricarii gazoanelor cu specificatii tehnice diferite, lucru impus de necesitatea cresterii calitatii jocului si a performantelor obtinute.
Lucru care a adus doar beneficii industriei fabricarii de iarba sintetica deoarece aceasta a putut patrunde si in competitiile oficiale FIFA si UEFA. Dar oferind si amatorilor un mediu placut pentru a-si practica sportul preferat, inainte in Romania alternative fiind iarba naturala, in cel mai bun caz, si betonul sau asfaltul in cel mai rau.

Astfel dupa cum putem vedea pe gazonartificial.ro, exista o varietate de tipuri din care putem alege cu privire la gazonul sintetic creat special pentru fotbal. Este vorba despre lungimea firului, materialul acestuia, dar si tipul de productie. Putem alege lungimi care variaza intre 40 si 60 de MM, cel mai recomandat fiind ca firul sa fie undeva la mijloc intre 50 si 55 de MM, tocmai pentru a nu incetini mingea si ingreuna alergarea jucatorilor, dar nici sa nu raneasca in cazul unei cazaturi pe participantul la meci.

Indicat este insa sa cerem asistenta firmei solicitate pentru montarea gazonului artificial, pentru a ne asigura, ca o echipa de specialisti au realizat lurcarea de la un capat la altul. Astfel se pot elimina erorile facute din neatentia unui necunoscator. Site-ul amintit, gazonartificial.ro, ofera pe langa servicii de montare si sfaturi dintre cele mai bune pentru alegerea si ingrijirea unui teren, data fiind experienta acumulata pe parcurs din alte lucrari realizate in intreaga tara.



Incheind cu o scurta comparatie, gazonul sintetic fotbal nu necesita munca de ingrijire, udare, taiere, etc. De asemeni nu trebuie facute marcajele dupa fiecare meci iar durata de viata este de maxim 12 ani, toate acestea in comparatie cu gazonul natural care are nevoie pe langa ingrijirea zilinica sau saptamanala de inlocuirea sa regulata, durata de viata fiind de 250 de ore sau chiar mai putin, in vedere luand cazuri recente si reale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu