Pagini

miercuri, 25 martie 2015

Calitatile gazonului sintetic

Gazonul artificial reprezinta in zilele noastre o investitie extrem de utila in cazul in care doriti sa construiti baze sportive, sa va amenajati spatiile din fata sau din spatele casei sau sa va amenajati spatiul exterior afacerii dumneavoastra.
De ce este o investitie avantajoasa si chiar generatoare de profit? In cele ce urmeaza va vom prezenta argumentele pro si contra gazonului artificial aduse de-a lungul timpului.

Primele variante de gazon sintetic au fost concepute in anii ’60 de catre e echipa de cercetatori de la University of North Carolina. Substitutul gazonului natural a fost vehement respins din cauza slabei calitati a materialelor constituent care nu rezistau presiunilor exercitate de catre jucatorii de fotbal American. Evolutia tehnologica si-a pus amprenta si asupra gazonului artificial, in zilele de astazi creandu-se texturi pentru diferite moduri de folosinta: de la sportiv pana la decorative, totul in functie de necesitatile clientului.



Gazonul artificial este fabricat cu preponderenta din polietilena, mai ales daca vorbim despre suprafete pentru jocul de fobal. Astfel, gazonul artificial imita perfect gazonul natural, neafectand fluent jocului si scazand in mod considerabil riscul accidentarii jucatorilor datorita terenului necorespunzator. Cand vorbim despre suprafete sintetice eliminam din start problemele legate de uscare cauzata de seceta, de balti accumulate pe teren in urma ploilor dese, asta deoarece gazonul artificial permite drenarea apei de la suprafata si nu in ultimul rand, eliminam prezenta noroiului.

Calitatile gazonului artificial au fost recunoscute de catre organismele internationale pentru sport, precum FIFA si UEFA, care considera gazonul artificial ca fiindun mare ajutor pentru pregatirea fotbalistilor de la nivelul junioratului pana la nivelul profesionist. De si mai mare ajutor este terenul artificial cand vorbim de cluburile de fotbal din zonele defavorizate de conditiile meteo, in sensul ca suprafetele de joc naturale influentate de vremea rea nu asigura cele mai bune conditii de desfasurare a jocului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu