Pagini

luni, 7 septembrie 2015

Moduri de ingrijire ale gazonului artificial

Ca oricare alt produs achizitionat, si gazonul artificial necesita ingrijire. Chiar daca ar putea sa nu fie placuta aceasta sarcina pe care o vom avea atunci cand cumparam ceva nou, ea este mai mult decat necesara datorita beneficiilor ce le produce pe termen lung.


Astfel gazonul artificial, printr-o ingrijire corecta isi va pastra un timp mai indelungat proprietatile si avantajele pe care vi le aduce odata cu achizitionarea unuia. Procesul prin care trebuie sa avem grija de gazon este unul deloc complicat, totul tinand de maturarea si perierea periodica a acestuia, activitate care se poate face manual ori mecanic, depinde de preferinta si posibilitatile fiecarei persoane in parte.

montare gazon sintetic


Maturarea acestuia este cu atat mai necesara pe parcursul toamnei deoarece in aceasta perioada intervine si caderea frunzelor si ploile dese.

Frunzele, crengutele mici, si alte tipuri de gunoaie, daca nu sunt maturate la timp pot duce la scaderea permeabilitatii cobvorului de iarba sintetica iar scurgerea apei sa nu mai fie posibilia intr-un mod satisfacator. Si perierea are un rol la fel de important ca si maturarea. Prin periere se pastreaza nivelul egal al granulelor de cauciuc si nisip care poate fi deranjat in timpul unui meci datorita alergarii, apoi tot prin periere sunt ridicate firele de iarba sintetica lasate sau lipite.

Un alt lucru firesc este ferirea gazonului de orice fel de obiecte ascutite sau taioase care ar putea conduce la avarierea suficient de grava a acestuia. Atentia trebuie sa ne fie indreptata si spre locurile unde s-ar putea dezlipi gazonul. In acest caz masurile trebuie sa fie luate rapid, deoarece de la un colt marginal dezlipit ce pare neimportant se poate ajuge la cativa metri, covorul fiind pus pe benzi, acestea se dezlipesc după modelul bandei izolatoarere pe toata suprafata pe care a fost aplicata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu