Pagini

duminică, 10 mai 2015

Gazon sintetic decorativ

Gazonul sintetic, utilizat initial in lumea sportului, isi face simtita prezenta din ce in ce mai mult in peisajul arhitectural al marilor centre comerciale precum malluri si alte centre comerciale si in zone rezidentiale.


Dezvoltarea tehnologiilor de fabricatie si perfectionarea lor a permis diferentierea gazonului artificial decorativ de gazonul artificial utilizat pentru terenurile sportive. Ca si avantaje principale, gazonul artificial decorativ nu necesita irigare, reinsamantare, tundere si protejare improtriva daunatorilor. Toti acesti factori de intretinere fiind eliminati, inevitabil se produce o economisire in randul acestor factori. Implicit, si timpul alocat acestor alocat acestor activitati este eliminat in cazul in care utilizati gazonul artificial in amenajarea propriei gradini. In cazul in care detineti un centru comercial, cheltuielile cu angajatii care sa se ocupe de intretinerea peisagistica sunt si ele drastic reduse sau chiar eliminate.

Asa cum va spuneam, textura gazoanelor artificiale in scop decorativ este total modificata, avand ca principale caracteristici rezistivitatea la un trafic mare si rezistivitatea in timp si la intemperii de ordin meteo.

gazon decorativ piscina


Un exemplu de amenajare exterioara decorativa cu gazon artificial il ofera ansamblul Palas din Iasi. Investitia privata cifrata la aproximativ 300 de milioane de euro ce cuprinde galerii comerciale, cafenele, spatii de birouri moderne, parcare subterana de 5000 de locuri, detine si o suprafata de 50 000 de metri patrati de parc amenajat pentru clienti. Investitorul a apelat la solutia aplicarii de gazon artificial pentru aceasta suprafata mare tocmai datorita avantajelor economice pe care le ofera. Ganditi-va la cheltuielile pe care administratorii complexului erau nevoiti sa le faca din pricina intretinerii, referindu-ne la irigari, aplatizari si reinsamantari. Dorind sa le ofere posibilitatea clientilior de a calca iarba sau sa se aseze pe aceasta, probabilitatea deteriorarii gazonului in cazul in care ar fi nost unul natural era destul de mare si ar genera un impact vizual neplacut. Asa ca investitorul a apelat la aplicarea covoarelor cu gazon artificial tocmai din aceste considerente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu