Pagini

vineri, 10 aprilie 2015

Cum sa ai grija de gazonul tau sintetic

In situatia in care ai facut alegerea de a-ti monta un gazon sintetic, atunci trebuie sa stii ca grijile tale n-au disparut in totalitate, deoarece acesta necesita putina atentie . In continuare vei gasi unele dintre cele mai importante sfaturi si lucruri de facut atunci cand iti desfasori o parte din activitatile zilnice pe un astfel de gazon.


Inainte de toate nu trebuie sa intri cu adidasi care au dinti de metal, pentru ca am observat ca este o moda printre cei care practica fotbal astazi sa-si cumpere astfel de ghete. Nimeni nu spune ca nu sunt bune si probabil se ridica la nivelul profesionistilor, insa daca vorbim de amatori sau chiar de persoane cu o vasta experienta in acest domeniu, dar care nu au atins nivelul de profesionist, sunt mai indicate ghetele normale. Astfel eviti atat distrugerea gazonului cat si accidentele care pot fi chiar ingrozitoare.

De asemenea, fiind expus in aer liber gazonul se va umple la un moment dat cu tot felul de gunoaie si frunze, iar acestea trebuie curatate periodic pentru a asigura un timp de calitate celor care il folosesc. O idee excelenta ar fi curatenia inainte de fiecare eveniment sportiv, iar cu cat mai multi jucatori cu atat mai bine. Sper exemplu, puteti forma un sir lung pe toata latimea terenului, iar apoi la mas mergeti spre capat fiind atenti la orice detaliu pentru ca astfel in cateva minute veti termina de cercetat metri intregi.

Periajul este un alt aspect important ce nu trebuie neglijat la gazonul sintetic, insa presupune mult mai mult decat timp decat curatarea efectiva de gunoaie. Cu toate acestea, gazonul sintetic ar trebui periat macar o data la un interval de un an pentru ca daca vei vrea sa-i pastrezi aspectul impecabil atunci va trebui sa te ocupi bine de intretinerea lui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu