Pagini

miercuri, 15 aprilie 2015

Amenajari exterioare si interioare cu gazon sintetic

In acest articol voi incerca sa ofer cateva exemple de modalitati in care poate fi utilizat gazonul sintetic doar pentru a oferi unele alternative, tine de inventivitatea si decizia dumneavoastra scopul pentru care veti folosi aceasta relativ noua inventie si anume iarba sintetica.


Tocmai datorita caracteristicilor ei poate fi utilizata intr-un spectru cat mai larg de activitati, nefiind necesara o ingrijire atenta ca in cazul peluzei cu iarba naturala, gazonul natural curatandu-se usor, nu necesita sa fie tuns, udat si alte astfel de lucruri.

Domeniul in care e cel mai mult folosit este cel sportiv dupa cum era firesc. La aparitia gazonului, in anii 60, acesta nu era fabricat printr-o tehnologie foarte dezvoltata deci aria sportiva in care putea fi utilizat se restrangea drastic. Odata cu trecerea anilor si evolutia sa, gazonul artificial poate fi utilizat in orice domeniu sportiv. Acesta prin moduri diferite de fabricare poate fi instalat pe un teren pe care s-ar putea juca fotbal, pe unul de tenis, rugby, handbal, baseball, etc. Diferite fiind cererile la fiecare din ele. La gazonul sintetic de fotbal, firul trebuie sa fie mai inalt datorita deselor contacte dintre jucatori si acesta, asemeni la rugby. In tenis si la pistele de alergare firul trebuie sa fie mai scurt pentru o aderenta mai buna atat la alergare cat si la pivotare. De adaugat aici ar mai fi faptul ca se pot gasi gazoane sintetice pentru un teren mixt pe care se poate juca toate sporturile, asta in cazul unei sali se sport, sau a unui teren in aer liber.

Lasand aria sportiva, voi mai spune ca amenajarile exterioare si interioare sunt un alt mod de-a folosit gazon sintetic, reusind a oferi cat se poate de bine un aspect natural curtii sau interiorului casei dumneavoastra fara un efort prea mare ingrijirea lui fiind sumara si necesitand putin timp, un avantaj major acum cand fiecare isi masoara foarte atent timpul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu